Kinga
A vega életmódot - meglátásom szerint - két irányból lehet megközelíteni: egészségi, és spirituális oldalról.
Az első az, mikor valaki ráébred, hogy egészsége megőrzése érdekében, le kell mondjon a hús fogyasztásáról. Például daganatos betegség, köszvény, stb.
A spirituális megközelítés akkor van, ha az ember fia-lánya ráébred arra, hogy az állatoknak is van lelkük….
Jómagam 11 évvel ezelőtt végleg lemondtam a húsevésről. Előtte már többször próbálkoztam, sok éven keresztül, mert köszvényes lettem. De nem sikerült elhagynom. Állandóan kívántam a húst, és éhes voltam.
Mikor elmúltak a köszvényes rohamok, mindig újrakezdtem a húsfogyasztást. Eleinte csak kis adagokban, majd egyre nagyobbakkal mert hát ugye, semmi bajom nem lett – és természetesen mindegyre vissza tértek a rohamok. Mióta „végleg” elhagytam – immár 2011 októbere óta nem ettem húst – a köszvényes rohamok teljesen kimaradtak.
Majd időközben megérteni vélem a vega életmód spiri oldalát is. Úgyhogy ma már nem hiszem, hogy valaha is újra kezdeném a húsevést, de hát: „ SOHA NE MOND, HOGY SOHA!!!”
Pár évvel ezelőtt írtam egy kis esszét is a vega életmód és lélek közötti összefüggésről. Ha van rá igény, megkeresem, és felteszem ide valahova….
Nem tudom, miért formázza ilyen furán a hozzászólásom?!?