Érvek
Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbben az egyszerűséget szeretjük, ezért csak igen kevesen használunk több digitális felületet az ismerkedésre, beszélgetésre. A legtöbben rajta vagyunk a Facebook-on, és az minden szempontból elégséges: sokan vannak rajta, tehát szinte bárkit megismerhetünk, bárkivel kapcsolatba léphetünk, beszélgethetünk. És akkor miért használnánk még egy hasonló felületet, mint mondjuk ezt a portált? Megértem, de hadd írjak le pár érvet a Csapat fórum mellett
Én személy szerint a Facebook-ot reklámozásra használom. Bár erre a célra is elégtelen, mert a felméréseim alapján egy bejegyzés az írói oldalamon 1000 emberből 20 - 25 - höz jut el. Csak akkor látják többen, ha a bejegyzésemet többen megosztják, vagy lájkolják. Több emberhez csak akkor juttatná el a Facebook a bejegyzésemet, ha fizetnék. Tehát 975 ember, akik elméletileg követik az oldalam, nem látják a bejegyzésemet. Ugyanott vagyok az 1000 emberrel a Facebook-on, mint mondjuk itt a Csapatban 25 emberrel.
Első érv a portál mellett: itt mindenki látja a bejegyzésedet, ha a témát úgy hoztad létre. Ha létrehozol valamilyen témát, és a portálon van 25 ember, akkor ezzel ugyanott vagy, mint a Facebook-on az 1000 követővel.
A nagy közösségi oldal másik aspektusa, amiért használják, hogy szinte mindenki rajta van. Kérdésem az, hogy a mondjuk 800 ismerősödből, hány emberrel beszélgetsz legalább heti szinten? Hány embernek írsz üzenetet? Hány emberrel ülsz le egy kávéra? 1-2? És akkor, kérdem én, mi haszna a 800 ismerősnek? Csak ha nem vagy magamutogató, aki szeretné, hogy szelfijét sokan lássák, vagy nem szeretnél az üdülésed fotóival irigységet előidézni, akkor semmi gyakorlati haszna nincs annak, hogy 800 - 1000 ismerősöd van.
Második érv a portál mellett: szűkebb körű, ezért családiasabb portál, így ha itt van 5 ismerősöd, akkor az olyan emberekből áll, akikkel napi szinten találkozhatsz, beszélgethetsz - és ez a lényeg.
Egy másik érv, amit a Facebook vagy hasonló nagy közösségi oldalakkal kapcsolatban felhoznak, hogy ott aztán szinte mindenkinek kifejtheted a véleményed. Sajnos a Facebook nem egy szabad, független portál. Így abban az esetben fejtheted ki a véleményed szabadon, ha az megegyezik az aktuális trendekkel és hivatalos eszmékkel. Másképp előfordulhat, hogy szó nélkül letörlik a bejegyzésed, vagy letiltanak, és ha emiatt valakivel szóba szeretnél állni, nem kapsz arccal rendelkező személyt, aki segítene.
Harmadik érv a portál mellett: itt bármikor, bármilyen problémával fordulhatsz hozzám.
Nem kell válassz a nagy testvér és a Csapat között. Semmiképp. De ha szeretnél részt venni egy kicsi, viszont családiasabb közösségben, akkor itt a helyed. Hívd meg ismerőseidet is, azt az 1 - 2 embert, akivel Facebook-on is aktív kapcsolatban vagy, és érezd magad otthon