Alapvetően mindent pont ugyanúgy csinálok, mint bármikor máskor, kivéve, hogy szilárd ételt nem fogyasztok.
Inni iszom, amennyit kívánok. Gyógyteákat és vizet, vegyesen. Ha sokat dolgozom, akkor inkább vizet, mert annyi teát nem viszek magammal. Ha otthon vagyok, vagy mozgok valamit, akkor inkább teát.
A mennyiségét meg nem mondanám, de szeretek sokat inni, biztos több liter naponta.
Reggel iszunk a nejemmel (már-már szertartás ez) egy nagyobb adag zöldteát, machát és senchát is, ez kb. 7-8 deci folyadék. Az sokáig elég ha dolgozom.
Tapasztalatok bővebben?
Első nap kétszer, kb. fél-egy óra időtartamban voltam éhes, de semmi komoly. Tekintve, hogy többnyire nem reggelizek és úgy is rengeteget mozgok délutánig, ez meg se kottyan. A lefekvés már picit kellemetlen üres gyomorral, de nincs vele gond.
Második nap reggel-délben-délután is van egy hasonló hosszúságú éhség, ez már mardosóbb. Érdekes, hogy bár semmit nem eszem előző nap, de mégis, majdnem normális székletem van.
A lefekvés nagyon ****
Ez a legnehezebb nap, nekem legalábbis.
A harmadikra belejön a testem, “érti” a feladatot, általánossá válik az éhségérzet, de alacsony intenzitással, egész nap könnyebben elviselhető. Ha dolgozom, sportolok, vagy bármi módon a most-ban tudsz maradni, akkor nem is veszed észre, nem zaklat. A lefekvés pedig egész jó, már tudod, hogy mindjárt vége 🙂
Negyedik napom most volt először, általánosítani nem tudnék, de itt reggel picit szédültem, gyengének éreztem már magam és általánosan diszkomfortérzésem volt. Úgy gondolom, ha innen folytatni szerettem volna, akkor a gyümölcs, zöldség facsart levek, vagy napi egyszeri, minimális étel lehetne a megoldás.
De se túlsúlyom, se a külsőmet illető fóbiáim nincsenek, szóval ez a rész nem izgat 🙂
Azért teszem, mert a böjt fegyelemre és befelé fordulásra tanít, könnyebbé teszi az elengedést, vagy ha úgy jobban tetszik, lazít a dolgokhoz való ragaszkodáson, fizikai erőt ad és érdekes módon gyorsít az anyagcserén, határozottan ezt érzem, és megtanít rá, hogy a kevés több, leszoktat a sima élvhajhászásról.