na, írok pár dolgot ami elgondolkoztatott az elmult napokban.
A két dimenziós “tárgyat” úgy lehetne elképzelni, mint példál azt a quantum részecske mezőt amit érzékelünk a 3Dés világban, mint 2Dés kép (amit később az agyunk alakít 3Déssé).
2 dimenziós példa lehet a tükör és az árnyék.
Ezek a 2 dimenziós energia mezők alkotják tulajdonképpen a 3Dés vilkágot.
Ezen mezők változásai és komplexitásuk “alkot” meg egy tárgyat. ahogy mi 3Dés lények érzékeljük a 2Dés valóságot, így a 2Dés “lények” az 1 dimenziós világot érzékelik, úgy mint egy vektor, csak irányt érzékel, vagy vektorokat egy adot keretből kiindulva.
A 2Dés lény valóságát csak pontok halmazai alkotják, 1 dimenziók sokasága, egy egyenes mentén, aminek különböző értékei vannak.
Mi, mint 3 dimenziós lények, tökéletesen érzékeljük a 2Dés világot, mert “fölűlről” rálátunk. mint az asztalon lévő kis lapocskák, sokasága ami azt a 2Dés világot alkotják. (Carl Sagan) (még tudjátok követni? 🙂 )
ezért felfogjuk a történések milyenséget körülöttünk, felcimkézzük és elnevezzék dolgoknak őket. így úgy is lehet venni, hogy bármi aminek nevet adunk, azzal egy 2 dimenziós “entitást” hozunk létre.
Egy 4 dimenziós lény viszont minket, mint 3 dimenziós lények érzékel úgy mint mi a 2Dés világot, amit utána az agyunk a mélység érzékelés által, alalkít +déssé.
Érzékeli a 3Dés világot önmagában. A 4D világképe amit érzékel a “tudatával”, azt önmagával azonosítja.
A 3Dés eltudja persze határolni magát a körülötte lévő világtól, de csakis a cimkék által, amivel megkülönböztötést tesz önmaga és amivel nem azonosul.
Ezért a 4Dés létezés egy 3Dés komplex struktúrával azonosul. Mint ahogy mi 3Dések számunkra a 2Dés dolgok akár egy gondolat is, vagy amit a szemünk érzékel, vagy egy illat, érzés, srt. Ez mind 2Dés megtapasztalás. Egy frekvencia, egy forma, egy inger, amit érzékeléssé alakítunk.
Az ézékelés egy projekció a körülöttnünk lévő dolgokról, ezért veszít egy dimenziót a megtapasztalásából.
ezt posztoltam egy beszélgetésbe a youtubon. Azt nem tufdom, hogy csak én vagyok olyan hülye aki ilyen dolgokon elmélkedik, vagy érdekel eza téma másokat is?