J.Sz.István Mikó a kászoni mozigépész s a komája isznak a bodegába’: Mét van az komám, hogy a szivaros dobozra ráírják, hogy a “dohányzás öl”, de pé’dául a vodkás üvegre nem? Há mét kéne ráírják a vodkás üvegre, hogy a “dohányzás öl”? (Nagy Lóránt)
Miki Halló, Hadkiegészítő Parancsnokság? Igen, miben segíthetünk? Megkaptam a behívómat, de sajnos nem tudok bevonulni! Nem vagyok beoltva kovid ellen, nincsen oltási igazolványom és még tombol a járvány! Majd értesítsenek, ha már vége a pandémiának! Viszonthallásra!
Melinda Kedvelem, mert az egyik legokosabb módon humoros, ámde nem ordenáré stand upos, biztos rengetegen ismerjük ősidők óta, aki nem, és lesz kedve, ideje:
Kinga Részleges lélekszakadás. 🙂 Doktor úr! Nem vagyok jól. Mik a tünetei? Hát, mintha elveszítettem volna valamit. Mégis, kicsit próbálja konkrétabban körülírni! Állandóan keresek vmit. Ha azt hiszem, hogy megtaláltam, akkor egyszer csak kifolyik az ujjaim közül, mint a homok. Vagy elszáll, mint a madár. Vagy elpattan, mint egy buborék. Vagy elszáll, mint a füst. Értem. Jöjjön ide, megvizsgálom. ………Hm, hm…. Önnek részleges lélekszakadása van! Ó!? Ezt lehet műteni doktor úr? Sajnos nem. Mégis, van valami gyógymód? Írok Önnek egy receptet. Keverjen össze egy nagy adag elfogadást egy nagy adag türelemmel. Ezután tegyen bele bőven bizalmat, derűt és az egészet öntse nyakon szeretettel. Rázza össze és minden órában igyon meg belőle egy pohárnyit. Ne lepődjön meg, kicsit furcsa íze lesz először, de egészen hamar hozzá lehet szokni. Már most tudok Önnek adni egy pohárral, hogy mielőbb megindítsuk a gyógyulást. És nem okoz függőséget? De igen. Mellékhatásként pedig előfordulhat, hogy nem fogja érdekelni a múlt. Ó! El is felejtek majd dolgokat? Előfordulhat. Sőt meg is fog bocsátani. De azt biztosan ígérhetem, hogy meg fogja találni amit elveszített. A részleges lélekszakadás mindenkinél más és más időn belül gyógyul, de ennek a szernek előbb- utóbb meg lesz a hatása! Jajj, doktor úr! Annyira megijesztett! Örüljön, hogy nem lelketlensége van! Na az a nehezen gyógyítható! Hát még, ha szívtelenséggel párosul! Bár volt már, akit ebből is kigyógyítottam! Ó! Doktor úr! Micsoda szerencse, hogy idesodort magához az élet! Mivel tartozom? Becsületkassza van. Annyi örömet és elégedettséget dob bele, amennyit gondol. Hála az égnek, mióta én is iszom ezt a löttyöt, azóta sokkal kisebbek az igényeim. Köszönöm doktor úr! Magának adom ezt a kis adag áldást, ha elfogadja. Itt vettem a sarkon mielőtt feljöttem. Még meleg. Nagyon kedves. Bár nem fogadhatok el semmit a betegeimtől, ezzel most kivételt teszek. A friss áldás ugyanis a kedvencem. Már most jobban érzem magam! A viszontlátásra! Ne felejtse itt a dühét! Mikor bejött felakasztotta a fogasra! Ó. Milyen szétszórt vagyok, már most érzem ezt a feledékenységet, amiről beszélt! Na látja. Lesz ez még jobb is!