Elisabeth Gilbert híres könyve, melyből azonos címmel készült film: Ízek, imák, szerelmek.
Elősző a 10. évfordulós kiadáshoz az írónő tollából:
“Miután a könyvem meglepően nagy siker lett, a reklámszakemberek az angol cím - Eat Pray Love - felhasználásával igyekeztek a világon mindenfélét eladni: Eat Pray Shop! Eat Pray Drink! És, ami a legjobban tetszett, sok évvel ezelőtt a harmadik osztályos unokahúgom kis osztálytársa az Ízek, Emésztések, Szellentések címet adta a teknőse étkezési szokásairól írt fogalmazásának.” 😅
“Mikor elhagytam a férjem, én komolyan úgy hittem, hogy a dolog gyakorlati részét néhány óra alatt el tudjuk intézni… Az újonnan szerzett spirituális életfelfogásom pedig nem engedte, hogy harcba bocsákozzam vele. A következő állásponton voltam: nem fogom magam védeni, és nem fogok támadni sem. Hosszú ideig - jóakaróim tanácsai ellenére még ügyvéddel sem voltam hajlandó beszélni, mert úgy éreztem, hogy már hadüzenetnek számít. Úgy akartam viselkedni, mint Gandhi. Vagy mint Nelson Mandela. Az persze akkor még nem esett le, hogy mind Gandhi, mint Mandela ügyvédek voltak.” 🤣
Hihetetlenül józanul tekint önmagára és üdítően könnyedén fogalmaz. 😉