Én mindig úgy gondoltam, hogy népeknek is van karmájuk. Mint ahogy népeknek igenis vannak tulajdonságaik, amik nyilván és egyértelműen nem érvényesek személy szerint mindenkire, de tömegben, nagy átlagban már igen.
Mint ahogy a németek hangosak külföldön, de fegyelmezettek otthon, a franciák lazák, de soviniszták, az angol arisztokratikus, stb.
Mi magyarok széthúzunk és belülről bomlasztjuk saját magunkat. Két svájci utálhatja egymást, de ha én, a magyar akarok közéjük állni, akkor összezárnak. Mi pedig árulkodunk egymásra. Talán ezért (is) kaptuk Trianont.
Ha széthúzunk, akkor szétdarabolnak.
Mindezzel együtt a mai napig sem értem, miért nem hangzik el MINDEN EU ülésen, hogy
- a németek visszakapták az NDK-t,
- Indiából kimentek az angolok,
- Hong Kong ismét Kína,
stb.
- és mi mikor kapjuk vissza Magyarországot?
Mint ahogy a mai napig hivatalosan háború van Japán és Oroszország között a Kuril-szigetek miatt. SOHA nem fogják visszakapni a japánok, de SOHA nem mondanak le róla. AZ JAPÁN. Japán emberek élnek rajta, nincs vita, ennyi.
Erdély, Kárpátalja, a Tátra, stb. az pedig Magyarország. Nyilván soha nem kapjuk vissza mi sem, de hát könyörgöm, még csak meg sem említjük, hogy kérnénk vissza ami a mienk.
Hányszor jártam a Rysy-n, de soha nem jártam a Tengerszem-csúcson?!
Őszinte leszek, elvből nem jártam hegymászóként a Gerlach tetején.
Magyarország csúcsán. Hülyeség, de ez van.
Egy régi vicc:
Felszólal a magyar képviselő az EU parlamentben:
“szeretném megjegyezni, hogy amikor bejöttünk ide a Kárpát-medencébe, a szlovákok ellopták a lovainkat.”
Megrökönyödött csend, kérdik jegyzőkönyvbe vegyük…?
“Nem kell, csak megjegyeztem.”
Folytatódik az ülés, fél óra múlva megint szót kér a magyar.
“Szeretném ha mindenki tudná, hogy amikor bejöttünk ide a Kárpát-medencébe, a szlovákok ellopták a marháinkat is.”
Kínos csend…. jegyzőkönyvbe vegyük…?
“Nem kell, csak hogy tudja mindenki.”
Megint fél óra múlva:
“Szeretném hogy senki se felejtse el, hogy amikor bejöttünk ide a Kárpát-medencébe, a szlovákok elhajtották a birkáinkat is.”
Felpattan a szlovák képviselő:
“Ember, hagyja már abba, hát itt se voltunk még!”
Magyar:
“Na, EZT szeretném jegyzőkönyvbe venni!”
Majd egyszer… egy másik világban.