Rendszeresen böjtölök, évente 2-3x. Alkalmanként 1-4 napig, ezalatt semmit sem eszem, általában gyógyteákat iszom, de néha friss gyümölcslevet is, nincsenek dogmatikus szabályaim. Van, hogy májtisztítással egybekötve.
Az eredmény minden esetben:
- Könnyűnek, szinte légiesnek érzem magam, ruganyosabbnak is.
- Hatalmas mennyiségű energiát érzek magamban.
- egyszerűbbek, tisztábban vagy inkább üresebbek (pozitív értelemben) a gondolataim.
- Boldogabb vagyok, távolabbinak tűnik minden “probléma”
- Jelentősen csökken az étvágyam. (de imádok enni, így pár hónap alatt újra esedékessé válik egy böjt) :-)
Egész évben kb. 80%-ban jellemző, hogy először délután eszem, 15-17 óra körül, addig sok esetben valamilyen sport a műsor, néha munka. Bringa, túra, sziklamászás, bármi, csak levegőn legyen és hosszútávú, meditatív módon.
Reggel csupán teázom a nejemmel, ez egy adag japán matchát és senchát (5-6 leöntés/1 dl) jelent, ez egyfajta szertartás.
Az az igazság, hogy ha reggelizek, szinte minden esetben megbánom, elnehezülök és ellustulok tőle.
Az első nap volt régen a legrosszabb, ma már szinte észre sem veszem, estig egyszer éhes leszek, ennyi.
Második naptól naponta 2-3x iszonyú éhség tör rám, kb. fél,- egy óra alatt elmúlik, utána minden tökéletes, ld. a fenti eredménylistát.
Talán a lefekvések problémásak picit, de ha már elalszom, akkor többnyire nyugodt, álomtalan és hosszú éjszakának nézek elébe.
Nincs ember körülöttem, aki ne tartana idiótának, vagy ne azt mondaná, hogy ő erre képtelen.
Úgy időzítek, hogy
- reggeltől késő estig dolgozzak
- reggeltől késő estig mozogjak.
Ha van mivel elfoglaljam magam (munka - meditáció) akkor semmi gond. Ha otthon ülnék és a hűtőt fixíroznám, biztos nem menne nekem sem :-)
Nekem bejön, remek dolog - sok mindenre megtanít